تحصیل مهندسی برق در آلمان

تحصیل مهندسی برق در آلمان

مهندسی برق رشته‌ای است که به مطالعه برق و فناوری برق می‌پردازد. مهندسان برق سیستم‌های الکتریکی و سایر دستگاه‌های الکترونیکی را طراحی، توسعه، آزمایش و تعمیر می کنند.

برخی از زیرشاخه‌های رشته مهندسی برق شامل طراحی روشنایی، مهندسی انرژی، قدرت و اندازه‌گیری، شبکه‌ها و سیستم‌های الکتریکی هوشمند، الکترونیک میشوند.

این رشته بر اصول فیزیک، ریاضیات، علوم کامپیوتر، الکترومغناطیس، الکترونیک و همچنین مفاهیم اساسی مهندسی برق و الکترونیک متمرکز است. با تحصیل در این رشته، شما یاد می‌گیرید که چگونه سیستم‌ها و دستگاه‌های الکترونیکی را از هم باز کرده و جدا کنید، چگونگی مکانیزم و کارکرد آنها را بفهمید و آنها را تعمیر کنید.

تحصیل مهندسی

این رشته تحصیلی، همچنین بر پیشرفت ابزارهای فعلی، سیستم‌های ارتباطی، ساخت دستگاه‌های بهتر و استفاده از فناوری‌های جدید برای بهبود سیستم‌هایی که روزانه توسط مردم استفاده می‌شود، تمرکز دارند.

کاری که مهندسان برق انجام می‌دهند، بسیار مهم است. آنها در ایجاد و حفظ عملکرد دستگاه‌ها و سیستم های بسیاری از صنایع از جمله میکروالکترونیک، مخابرات، روشنایی، سیم کشی، انرژی‌های تجدید پذیر و غیره نقش دارند. پس از فارغ التحصیلی در رشته مهندسی برق، اهمیت برق و تولید برق را به طور کامل درک خواهید کرد. همچنین با تحصیل در این رشته، مهارت های تحلیلی و قدرت حل مسئله در فرد، پیشرفت می‌کند.

اخذ مدرک لیسانس یا فوق لیسانس در رشته مهندسی برق  از دانشگاه‌های آلمان، به شما امکان می‌دهد به مشاغل پردرآمد دسترسی داشته باشید. برخی از محبوب‌ترین شغل‌های مربوط به این رشته عبارتند از: طراح و مشاور پروژه‌های آکوستیک، مهندسی پخش، تکنسین برق CAD، مهندس برق، مهندس شبکه، تحلیلگر سیستم و غیره.

دروس و مهارت های رشته مهندسی برق

دروسی که در دوره کارشناسی و کارشناسی ارشد مهندسی برق خواهید گذراند از دانشگاهی به دانشگاه دیگر متفاوت است. با این حال، بهتر است بدانید که باید در کلاس‌های علوم مواد، مدارهای مجتمع یا آی سی، مهندسی کنترل دیجیتال، پردازش سیگنال، آنتن‌ها و انتشار امواج‌، اینترنت اشیا (IoT) و غیره شرکت کنید.

شما همچنین یاد خواهید گرفت که چگونه از ابزارها و نرم افزارهایی مانند کالیبراتورهای فرکانس، ژنراتورهای سیگنال، ولتاژ یا جریان سنج ها و بسیاری از دستگاه های دیگر استفاده کنید که به مهندسان در تشخیص و اصلاح سیستم ها و مدارها کمک می‌کنند.

در بخش نرم‌افزاری، خواهید دید که چگونه طراحی با رایانه، شبیه‌سازهای مدار و برنامه‌های مدیریت پروژه کار شما را راحت‌تر و کارآمدتر می‌کنند.

کلاس‌های مهندسی برق همچنین به دانش آموزان کمک می‌کند تا مهارت‌های خاص صنعتی را توسعه دهند. این کلاس‌ها از حل مسئله، تفکر انتقادی و خودآموزی گرفته تا ارتباطات شفاف، توانایی‌های سازمانی و تفکر خلاق را شامل می شوند.

این مهارت‌ها برای مهندسان حرفه‌ای که به تنهایی یا به صورت تیمی کار می‌کنند و با پروژه‌هایی که چالش‌های مختلفی را ایجاد می‌کنند و نیاز به کار سخت دارند، ضروری است.

مشاغل  مرتبط با مهندسی برق

فارغ التحصیلان رشته مهندسی برق از آلمان، میتوانند در هر صنعتی که به فناوری برق، الکترونیک یا الکترومغناطیس متکی است، شاغل شوندآ .ن‌ها اغلب برای شرکت‌هایی کار می کنند که با تولید، توزیع و انتقال نیروی برق سر و کار دارد. برخی از محبوب‌ترین مشاغل عبارتند از: مهندس سیستم، مهندس الکترونیک، مهندس برق، مهندس هسته‌ای، مهندس شبکه، مهندسی پخش، تحلیلگر سیستم.

جذاب ترین رویدادهای مرتبط با مهندسی برق نیز عبارتند از: طراحی سلول‌های فتوولتائیک(پنل های خورشیدی) با راندمان بالا، مبدل برق انرژی سبز، شبکه‌های الکتریکی هوشمند، فناوری ردیابی حرکات چشم، ساخت گرافن، و سخت افزارهای واقعیت مجازی (VR).

مهندس برق

کارشناسی مهندسی برق

لیسانس مهندسی برق یا الکتروتکنیک یک دوره تحصیلی مهندسی با گرایش عملی است که برای دانشجویانی که زبان آلمانی را نمی‌دانند مناسب است.

در این دوره تحصیلی، محتوای فنی دو ترم به زبان انگلیسی تدریس می‌شود. این به دانشجویان فرصت بیشتری برای یادگیری زبان آلمانی می‌دهد. در ترم سوم و چهارم، زبان تدریس تا حدی به آلمانی تغییر می‌کند و در ترم پنجم (ترم دروس اصلی) به طور کامل به زبان آلمانی تدریس می‌شود. 

در طول دوره تحصیل، دانشجویان در زمینه‌های وسیعی از رشته‌های مورد نیاز برای مهندسی برق، و به عنوان مثال در زمینه مبانی مهندسی برق، علوم کامپیوتر، مهندسی مواد، ریاضیات، فیزیک فنی، الکترونیک، طراحی و فناوری الکترونیک، تئوری سیستم/نظریه کنترل، اطلاعات کسب می‌کنند. علاوه بر این موارد، در طول دوره تحصیل در مورد مباحث اصلی این رشته، نظیر: مهندسی اندازه گیری، سیستم‌های دیجیتال، کنترل صنعتی، الکترونیک قدرت، طراحی به کمک کامپیوتر، مبانی ریزپردازنده‌ها، سیگنال‌ها و سیستم‌ها، محرک‌های الکتریکی، طراحی سیستم با مدارهای قابل برنامه‌ریزی، منبع تغذیه الکتریکی، سازگاری الکترومغناطیسی، بسته بندی‌های تجاری الکترونیکی، و حقوق مدیریت/مهندسی، آموزش های لازم را میبینند.

مدرک تحصیلی:

     لیسانس مهندسی (BEng)

مدت زمان برنامه تحصیلی:  ۸ ترم

شروع: ترم زمستانی

زبان تدریس:

  • آلمانی
  • انگلیسی

انگلیسی (ترم اول تا چهارم) و آلمانی (قسمتی در ترم سوم و ترم چهارم، به طور کامل در ترم پنجم تا هشتم)

شهریه هر ترم: رایگان

(هزینه ترم در حدود 200 یورو)

مهلت درخواست:

  • متقاضیان بین المللی: ۱۵ ژوئن
  • متقاضیان آلمانی: ۱۵جولای

کارشناسی ارشد مهندسی برق

مقطع کارشناسی ارشد در رشته مهندسی برق به دانشجویان، دانش پیشرفته فیزیک و ریاضیات را در ترکیب با اصول برق، الکترونیک و الکترومغناطیس می‌آموزد. فارغ التحصیلان این رشته مهندسی، از دانش خود برای طراحی، ایجاد، نصب و آزمایش تجهیزات، دستگاه‌ها و سیستم‌های برقی استفاده می‌کنند.

برای تحصیل در رشته مهندسی برق، می‌توانید از میان تخصص‌های مختلفی مانند سیستم‌های قدرت، میکروالکترونیک، الکتروفیزیک، دستگاه‌ها و سیستم‌های یکپارچه، نانوالکترونیک، شبکه‌های ارتباطی، طراحی مدارهای مجتمع، بینایی کامپیوتر و بیومتریک، گرایشی را انتخاب کنید.

کارشناسی ارشد مهندسی برق در آلمان یک دوره فارغ التحصیلی ۲ تا ۳ ساله است که در ۲۳ دانشگاه تحت گرایش‌های مختلف، ارائه می‌شود. هزینه تحصیل در این رشته در ۱۰ دانشگاه برتر تقریباً بین ۱۱۲ تا ۳۱۱۷ یورو استد .انشجویان دارای مدرک لیسانس( ۴ ساله) در رشته مهندسی برق یا رشته‌های تحصیلی مشابه می‌توانند برای اخذ پذیرش این دوره در دانشگاه‌های آلمان اقدام کنند.

تحصیل مهندسی برق

درباره دوره

کارشناسی ارشد در مهندسی برق طیف گسترده‌ای از موضوعات مانند سیستم ها و کنترل، مطالعات بیوالکتریک، مدارها، عملکرد دستگاه، الکترومغناطیسی، پردازش سیگنال و فوتونیک را پوشش می‌دهد. برخورداری از قوه استدلال و مهارت‌های تحلیلی برای موفقیت در این زمینه بسیار موثر است.

فارغ التحصیلان رشته مهندسی برق از دانشگاه‌های آلمان می‌توانند در محیط‌های کاری مختلفی کار کنند که شامل توسعه فناوری‌های جدید، طراحی قطعات الکتریکی، انجام کارهای تحقیقاتی و فعالیت در زمینه مخابرات می‌شود.

اگرچه موضوعات درسی از یک موسسه به موسسه دیگر متفاوت است، اما در جدول زیر بطور خلاصه به موضوعاتی که در این دوره تدریس میشوند اشاره شده است.

ترم ۱
سیستم های دینامیک و کنترل / تجزیه و تحلیل سیستم های قدرت پیشرفته / مدل سازی و تجزیه و تحلیل ماشین، دستگاه ها و مدارهای الکترونیکی قدرت / سیستم های کنترل زمان گسسته، ریاضیات پیشرفته

ترم۲
تکنیک‌های طراحی پیشرفته در کنترل/ انتقال متناوب EHV/ کنترل الکترونیک قدرت درایوهای AC و DC؛ متدولوژی طراحی و تحقیق

ترم ۳
آزمایشگاه شبیه سازی سیستم قدرت/ آزمایشگاه شبیه سازی الکترونیک قدرت و درایوها/ آزمایشگاه شبیه سازی سیستم کنترل؛ پایان نامه

ترم ۴
پایان نامه؛ برنامه های کارآموزی در صنایع مختلف

مراحل پذیرش در مقطع کارشناسی ارشد مهندسی برق در آلمان

محل درخواست: هر دانشگاهی پورتال مخصوص به خود را برای پذیرش درخواست های کارشناسی ارشد دارد.

زمان درخواست: آخرین مهلت درخواست برای اکثر دانشگاه‌های آلمان برای برنامه کارشناسی ارشد در ماه جولای یا ماه می است.

شرایط پذیرش کارشناسی ارشد مهندسی برق در آلمان

  • لیسانس مهندسی برق یا رشته معادل آن
  • شرکت در آزمون استعدادیابی (برای برخی از دانشگاه‌ها)
  • اثبات تسلط به زبان انگلیسی

حداقل نمره مورد نیاز در آزمون مهارت زبان انگلیسی مورد نیاز برخی از دانشگاه ها در جدول زیر ارائه شده است:

دانشکده

حداقل تسلط به زبان انگلیسی

دانشگاه فنی مونیخ

تافل (iBT): ۸۸؛ آیلتس: ۶.۵

موسسه فناوری کارلسروهه

تافل (iBT): ۸۸؛ آیلتس: ۶.۵

دانشگاه فنی درسدن

تافل (PBT): ۵۵۰;
آیلتس: ۷

دانشگاه اولم

آیلتس: ۷؛ تافل (iBT): ۹۵

دانشگاه پادربورن

آیلتس۶.۰؛ تافل (iBT): ۸۰

دانشگاه دویسبورگ-اسن

آیلتس: ۶.۵

دانشگاه صنعتی ایلمناو

تافل (iBT): ۷۹؛ آیلتس: ۶.۵
TOEIC: ۸۰۰

دانشگاه رور بوخوم

تافل (PBT): ۶۰۰؛ آیلتس: ۶.۰

دانشگاه کیل

آیلتس: ۶.۰؛ تافل (iBT): ۷۲

دانشگاه برمن

تافل (iBT): ۹۵ آیلتس: ۷

دانشگاه‌های برتر برای کارشناسی ارشد مهندسی برق در آلمان

کالج ها و دانشگاه های برتر برای ادامه تحصیل در رشته مهندسی برق در آلمان عبارتند از:

نام موسسه

رتبه بندی جهانی سال۲۰۲۰

هزینه دوره/سال (یورو)

برنامه ارائه شده و مدت زمان

دانشگاه فنی مونیخ

۵۵

۱۳۵

کارشناسی ارشد مهندسی برق، کارشناسی ارشد فناوری اطلاعات.۲ سال

موسسه فناوری کارلسروهه

۱۲۴

۳۱۱۷

کارشناسی ارشد مهندسی برق و فناوری اطلاعات. 2 سال

دانشگاه فنی درسدن

۱۷۹

۱۰۳۹

کارشناسی ارشد برق و الکترونیک مولکولی. 2 سال

دانشگاه اولم

۳۴۰

۳۱۱۷

کارشناسی ارشد مهندسی برق; ۲ سال

دانشگاه رور بوخوم

۴۳۲

۶۸۵

کارشناسی ارشد مهندسی برق و اطلاعات. ۲ سال

دانشگاه برمن

۵۲۱-۵۳۰

۷۲۴

کارشناسی ارشد مهندسی برق و فناوری اطلاعات. ۲ سال

دانشگاه دویسبورگ-اسن

۶۰۱-۶۵۰

رایگان

کارشناسی ارشد مهندسی برق و فناوری اطلاعات. ۲ و ۳.۵ سال

دانشگاه پادربورن

۱۰۰۰

کارشناسی ارشد سیستم های برق، مهندسی برق، مهندسی صنایع (گرایش مهندسی برق)؛ ۲ سال

دانشگاه صنعتی ایلمناو

۱۱۲ یورو در ترم اول و ۹۶یورو در ترم های بعدی.

کارشناسی ارشد مهندسی برق و کنترل، الکتروشیمی و آبکاری، مهندسی برق و فناوری اطلاعات؛ ۱.۵ سال

دانشگاه کیل

رایگان

کارشناسی ارشد مهندسی برق و فناوری اطلاعات. ۲ سال

بورسیه تحصیلی کارشناسی ارشد مهندسی برق در آلمان

اگرچه شهریه‌های دانشگاه‌های آلمان به طور کلی پایین‌تر از بسیاری از کشورهای دیگر است، اما هنوز هزینه‌های ترم تحصیلی برای دانشجویان اعمال می‌شود. همچنین، همراه با هزینه‌های زندگی، هزینه کلی ممکن است به راحتی تامین نشود. با این حال، آلمان تعدادی بورسیه برای دانشجویان بین‌المللی فراهم می‌کند تا به آن‌ها کمک کند تا بودجه مورد نیاز برای تحصیلات خود را تامین کنند. میزان بورسیه تحصیلی وابسته به عملکرد تحصیلی و وضعیت اقتصادی شماست و می‌تواند بین ۱۷۲ تا ۹۴۳ دلار در ماه برای ۱۲ ماه متغیر باشد.

برنامه بورسیه ملی تحصیلی DeutschlandStipendium،  و بورسیه DAAD که از سوی دولت اعطا می‌شوند، جزو بورسیه‌های تحصیلی معتبر قابل ارائه در دانشگاه‌های آلمان هستند. برخی از محبوب ترین بورسیه‌های تحصیلی که دانشجویان بین المللی می‌توانند از آنها بهره‌مند شوند عبارتند از:

بورسیه تحصیلی

الزامات

مبلغ در ماه (به یورو)

DAAD (Deutscher Akademischer Austauschdienst)

۲ سال سابقه کار و دارای مدرک لیسانس.

۸۵۰

بورسیه های بنیاد هاینریش بول

دانش آموختگان علوم یا مهندسی که حداقل دو سال تحصیل را گذرانده باشند.

۸۵۰

برنامه بورسیه ملی DeutschlandStipendium

تعهدات اجتماعی، پذیرش در JGU و دستاوردهای شخصی

۳۰۰

بورسیه های تحصیلی کنراد-آدناور-استیفتانگ

نامزدهای بین المللی که می خواهند مقطع کارشناسی ارشد / دکترا را در یک دانشگاه آلمان دنبال کنند.

۸۵۰

رایز آلمان – کارآموزی تحقیقاتی در علوم و مهندسی

دانشجویان علوم مهندسی که دوره لیسانس خود را به پایان رسانده اند.

۷۷۸

آینده شغلی بعد از اخذ مدرک کارشناسی ارشد مهندسی برق در آلمان

با داشتن مدرک کارشناسی ارشد در مهندسی برق از دانشگاه‌های آلمان، می توان به حقوق ۱۳،۳۰۰ یورو در ماه رسید که این مبلغ ۹۳ درصد بیشتر از حقوق فردی با مدرک لیسانس است. کارمندان دارای مدرک کارشناسی ارشد میتوانند هر ۱۷ ماه، ۱۲ درصد اقزایش حقوق داشته باشند.

جدول زیر میانگین دستمزد مهندسان برق را صرف نظر از مدرک تحصیلی آنها نشان می دهد:

عنوان شغلی

میانگین پرداخت ماهانه (به یورو)

مدیر مهندسی برق

۱۳۰۰۰

کارشناس مهندسی الکترومکانیک

۱۰۹۰۰

مونتاژ کننده تجهیزات الکترومکانیکی

۱۰۲۰۰

مهندس انرژی

۱۱۶۰۰

مونتاژ کننده موتور

۷،۳۲۰

اخذ مدرک کارشناسی ارشد در رشته مهندسی برق، به شما فرصتی را برای اشتغال در صنعت می‌دهد. در رشته مهندسی برق، شما مهارت‌ها و دانش لازم برای مشارکت در صنعت و فعالیت در حوزه‌های مختلف این رشته را به دست خواهید آورد.

آلمان به عنوان یک کشور صنعتی و یکی از رهبران برتر در زمینه پیشرفت‌های تکنولوژیکی شناخته می‌شود. در نتیجه، فرصت‌های شغلی بسیار زیادی برای مهندسان در این کشور وجود دارد. با داشتن مدرک کارشناسی ارشد در مهندسی برق و با توانایی‌ها و تخصص‌های خود، می‌توانید در صنایع مختلفی مانند صنایع برق، الکترونیک، انرژی، ارتباطات و سایر حوزه‌های مرتبط اشتغال پیدا کنید.

کارشناسی ارشد مهندسی برق آلمان در یک نگاه

مدت زمان ۲ الی ۳ سال
اخذ مدرک طی ۴ سال، لیسانس برق یا رشته‌های تحصیلی مشابه.
هزینه دوره ۱۱۲ الی  ۳۱۱۷ یورو در سال
میانگین درآمد ۵۱۰۰۰ یورو در سال
مشاغل مرتبط مهندس الکترونیک، تکنسین مهندسی، مهندس سخت افزار کامپیوتر، مهندس مکانیک
سازمان‌های استخدام کننده موسسات و دانشگاه‌ها، شرکت‌های فناوری اطلاعات، شرکت‌های برق، شرکت‌های پتروشیمی، سازمان‌های تحقیق و توسعه
رشته‌های تحصیلی مشابه علوم کامپیوتر، مهندسی مکانیک، مهندسی الکترومکانیک

مقالات مرتبط

پیمایش به بالا