تاریخ: ۱ آبان ۱۴۰۰
در صورت تمایل به تحصیل، انجام پژوهش و یا یادگیری زبان آلمانی در کشور آلمان و استفاده از کمکهزینه تحصیلی، مطالعه این مقاله به شما پیشنهاد میشود.
هر ساله موسسه مبادلات آکادمیک آلمان (DAAD) که بزرگترین سازمان تامین مالی در جهان محسوب میشود، بیش از 100000 دانشجوی آلمانی و بینالمللی و پژوهشگر از سرتاسر جهان را حمایت میکند.
بورسیه تحصیلی به منظور حمایت از دانشجویان با استعداد یا نیازمند ارائه میشود. درخواست بورسیه توسط سازمانهای مختلفی در آلمان مورد پذیرش قرار میگیرد. این سازمانها دانشجویان مورد نظر را بر اساس عملکرد تحصیلی و ویژگیهای اجتماعی یا شخصیتی انتخاب میکنند و مقدار مشخص کمکهزینه برای آنها در نظر میگیرند. همچنین بورسیههایی نیز توسط موسسههای پژوهشی، شرکتها یا اشخاص حقیقی نیز به دانشجویان ارائه میشود.
بورسیههای DAAD به ویژه برای تحصیلات تکمیلی، دانشجویان دکترا و پستدکترا در نظر گرفته شده و برای بازدیدهای مطالعاتی و تحقیقاتی از دانشگاهها و موسسههای پژوهشی غیر دانشگاهی در آلمان به افراد اعطا میشود. DAAD (دآآد) کمکهزینههای تحقیقاتی یک ساله به کاندیداهای دکترا از تمامی کشورها ارائه میدهد.
جهت شرکت در دوره زبان آلمانی، شما میتوانید برای دورههای تابستانی و زمستانی دانشگاه درخواست دهید. کمکهزینه برای مقطع دکترا در آلمان به ویژه برای متقاضیان از کشورهای در حال توسعه در نظر گرفته شده است. بورسیههای تحصیلی کشور آلمان در مقطع کارشناسی ارشد خصوصا به اشخاص از کشورهای صنعتی ارائه میشود.
طبق برنامه مربوط به کشورهای جهان سوم و Sur-place، بورسیه دااد DAAD آلمان برای تحصیل دکتری در آلمان و همچنین پستدکترا در اختیار دانشجویان و دانشمندان و پژوهشگران جوان در کشور زادگاه قرار داده میشود.
در صورت تمایل به اپلای برای بورسیه دااد DAAD آلمان، به فراخوان درخواست برای بورسیه در پایگاه دادههای مربوط به بورسیه تحصیلی مراجعه و به آخرین مهلت ارائه درخواست توجه کنید. پایگاه دادههای بورسیه شما را به وبسایت اینترنتی درخواست ارجاع میدهد. درخواستهای بورسیه توسط کمیتههای گزینش مستقل، بررسی میشوند. گزینش بر اساس معیارهای مرتبط با موضوع درسی صورت میگیرد.
بورسهای تحصیلی داد آلمان نیازی به بازپرداخت ندارند. این بورسیهها معمولا شامل پرداختهای ماهانه (برای مثال، 861 یورو برای کارشناسی ارشد و 1200 یورو برای دانشجویان دکترا) و کمکهزینه سفر با نرخ ثابت میباشند. در بسیاری از موارد، DAAD همچنین بیمه خدمات درمانی، تصادفات و مسئولیت شخصی را نیز برای شخص فراهم میکند.
بسته به بورس تحصیلی، مزایای اضافی نیز مانند کمکهزینه تحقیقاتی، مزایای خانوادگی یا کمکهزینه برای دورههای زبان به افراد ارائه میشود. در ارتباط با این مزایا در پایگاه دادههای بورسیه تحصیلی توضیحات لازم ارائه شده است.
دااد (DAAD) چیست؟
DAAD بزرگترین سازمان تامین مالی برای دانشجویان و پژوهشگران بینالمللی میباشد.
از زمان تاسیس این سازمان در سال 1925، حدود 2.6 میلیون نفر در آلمان و کشورهای دیگر از کمکهزینههای این سازمان بهرهمند شدهاند. دآآد یک سازمان ثبت شده است و اعضای آن را موسسات آموزش عالی آلمان و نهادهای دانشجویی تشکیل میدهند.
فعالیتهای این سازمان به اعطای بورسیه محدود نمیشود. این سازمان از روند بینالمللیسازی دانشگاههای آلمان حمایت کرده، مطالعات و زبان آلمانی را در خارج از کشور ترویج کرده، به کشورهای در حال توسعه درجهت تاسیس دانشگاه کمک کرده و در زمینه سیاستهای فرهنگی و آموزشی به افراد مربوطه مشاوره میدهد.
بودجه این سازمان از بودجه فدرال برای وزارتخانهها و عمدتا وزارت خارجه فدرال آلمان و همچنین از اتحادیه اروپا و برخی از سازمانها، شرکتها و دولتهای خارجی تامین میشود.
دفتر مرکزی دااد در بن قرار دارد، البته این سازمان دارای یک دفتر در برلین نیز میباشد. دااد از طریق یک شبکه از دفاتر منطقهای و مراکز اطلاعرسانی با کشورهای شریک خود در قارهها مرتبط شده و به آنها مشاوره میدهد.
در سال 2020، دااد به بیش از 110,000 نفر در آلمان و سراسر جهان کمکهزینه ارائه داده است. این کمکهزینهها برای مقاطع کارشناسی تا دکترا و همچنین برای اموری مانند کارآموزی، بازدیدهای ویژه جمعآوری اطلاعات و کمک در جهت تاسیس دانشگاههای جدید در خارج از کشور اختصاص داده میشود.
کمیتههای گزینش مستقل در ارتباط با کمکهزینهها تصمیمگیری میکنند. اعضای کمیته گزینش توسط کمیته اجرایی DAAD و بر طبق اطول مربوطه انتخاب میشوند. DAAD از طریق خدمات بازاریابی، برگزاری رویدادها و دورههای آموزشی از فعالیتهای بینالمللی موسسههای عالی آلمان حمایت میکند.
بودجه سازمان DAAD
بودجه دااد به طور عمده از طریق نهادهای بودجه عمومی تامین میشود. در سال 2020 این سازمان 549 میلیون یورو در اختیار داشته است.
دااد فعالیتهای خود را به ارتقای تبادل بینالمللی دانشجویان و محققین اختصاص داده است. بودجه عملیاتی این سازمان در سال 2020 بالغ بر 549 میلیون یورو بوده است.
مهمترین تامینکنندگان بودجه این سازمان شامل وزارت خارجه فدرال- AA (35%)، وزارت آموزش و تحقیقات فدرال- BMBF (25%)، وزارت همکاری و توسعه اقتصادی- BMZ (10%) و اتحادیه اروپا- EU (23%) میباشند.
بودجه اداری سازمان دااد توسط وزارت خارجه فدرال تامین میشود (39 میلیون یورو در سال 2019). شانزده ایالت جمهوری فدرال آلمان مسئول تامین هزینههای تحصیل درخواستکنندگان بورسیه هستند. حامیان دیگر شامل دولتهای خارجی، شرکتها، بنیادها و سازمان Stifterverband für die Deutsche Wissenschaft میباشند.
مسئولیتهای سازمان DAAD
مهمترین مسئولیتهای DAAD شامل اعطای بورسیه تحصیلی، ترویج فعالیت بینالمللیسازی دانشگاهها و سازمانهای تحقیقاتی آلمان، تقویت مطالعات زبانی و فرهنگی آلمان در خارج از کشور و کمک به کشورهای در حال توسعه در جهت تاسیس موسسههای آموزش عالی میباشد. این سازمان همچنین آژانس ملی برای همکاری آموزش عالی اتحادیه اروپا نیز محسوب میشود.
داد آلمان در واقع بزرگترین سازمان تامین مالی برای دانشجویان بینالمللی در کشورهای در حال توسعه میباشد. این سازمان در سال 1925 تاسیس شده و از آن زمان بورسیه حدود دو میلیون نفر در آلمان و کشورهای دیگر را تامین کرده است.
موسسه دااد علاوه بر اهدافی مانند آموزش، دسترسی به بهترین فرصتهای مطالعاتی و تحقیقاتی و کمک به کشورهای در حال توسعه در جهت ایجاد سیستمهای دانشگاهی، انواع برنامههای تحصیلی به زبان انگلیسی و آلمانی را نیز ارائه میدهد. در این مقاله که توسط کارشناسان اپلای استار گردآوری شده است، نکات لازم در ارتباط با طرح DAAD آلمان، نحوه اپلای برای بورسیه آلمان، شرایط لازم برای اخذ بورسیه تحصیلی و مزایای بورسیه دااد شرح داده میشوند.
در آلمان تعداد زیادی دانشگاههای معتبر و انواع گزینههای تحصیلی با در نظر گرفتن هزینههای مناسب زندگی وجود دارند. این کشور پذیرای دانشجویان بینالمللی از سراسر جهان است و در واقع جزو مکانهای ایدهآل برای تحصیل در خارج از کشور محسوب میشود.
مدارک ارائه شده توسط دانشگاههای این کشور در سراسر جهان معتبر هستند و با تحصیل در این دانشگاهها شخص از مزایای زیادی بهرهمند خواهد شد. با این حال نیاز به بورسیه تحصیلی روز به روز افزایش پیدا میکند. به این منظور بورسیه دااد به منظور کمک به دانشجوها و ایجاد پل بین کشورها به افراد مورد نظر اعطا میشود.
شرایط لازم برای اخذ بورسیه تحصیلی DAAD
سازمان DAAD بر تامین مالی دانشجویان بینالمللی جهت تحصیل در خارج از کشور تاکید دارد. این سازمان به دانشجویانی که شایسته دریافت این بورس هستند، به منظور تامین هزینهها در زمان تحصیل کمکهزینه ماهانه ارائه میدهد. شرایط لازم برای اخذ بورسیه تحصیلی عبارتند از:
- این بورسیه تحصیلی به دانشجویانی ارائه میشود که با در نظر گرفتن حضور اجباری در آلمان تمایل به گذراندن یک دوره تحصیلی تماموقت دارند.
- متقاضی بایستی مدرک کارشناسی خود را اخذ کرده باشد. ( از زمان فارغالتحصیلی نبایستی بیشتر از 6 سال گذشته باشد)
- متقاضی بایستی حداقل 2 سال سابقه کار داشته باشد
- بسته به مدرک تحصیلی متقاضی، به مدارک جهت اثبات مهارتهای زبان آلمانی یا انگلیسی وجود دارد.
- در صورتی که میخواهید تا مدت زمان 6 ماه در آلمان بمانید بایستی در زمان ارائه درخواست، در کشور محل اقامت خود برای مدت حداقل یک سال زندگی کرده باشید.
- در صورتی که میخواهید برای مدت بیش از 6 ماه در آلمان بمانید، بایستی آخرین مدرک تحصیلی خود را در کشور محل اقامت دریافت کرده باشید.
شرایط و مدارک لازم
در ابتدا شما بایستی به صورت آنلاین درخواست دهید. جهت درخواست بایستی در وبسایت DAAD ثبت نام کرده تا بتوانید به فرم درخواست دسترسی داشته باشید. در فرم درخواست بایستی موارد زیر را عنوان کنید:
- نام و ملیت
- مقطع تحصیلی مورد نظر جهت اپلای
- جنیست، عنوان مدارک تحصیلی، تاریخ و محل تولد، کشور محل اقامت دائمی
- اطلاعات تماس
- تحصیلات مقطع دبیرستان
- تحصیلات دانشگاهی
- مدارک دانشگاهی
- مدت زمان دوره مورد نظر جهت اپلای
- نام دانشگاه/ موسسه
- مهارتهای زبانی
- سفرهای قبلی به خارج از کشور جهت تحصیل/ اشتغال
- سابقه کاری عملی/ حرفهای
- شغل حرفهای/ گواهی کتبی
- اطلاعات مربوط به مرخصی
- اهداف شغلی
- فعالیتهای فوق برنامه
اطلاعات مهم برای متقاضیان بورسیه تحصیلی
در مورد اطلاعات و پاسخ به سوالات در مورد شرایط درخواست، آماده کردن درخواست و روند گزینش در این قسمت اطلاعات مربوطه ارائه میشوند.
آیا برای اخذ بورسیه DAAD محدودیت سنی وجود دارد؟
خیر. معمولا هیچ محدودیت سنی مشخصی وجود ندارد. امکان دارد در مواردی استثنایی صراحتا شرایط سنی مطرح شود. در برخی از موارد قید میشود که از زمان اخذ آخرین مدرک بایستی زمان مشخصی گذشته باشد.
آیا میتوانم در هر رشته تحصیلی برای بورسیه درخواست دهم؟
بورسیههای تحصیلی داد برای تمامی موضوعات درسی قابل ارائه میباشند؛ البته در مورد برخی از رشتهها (مانند پزشکی) محدودیتهای وجود دارد. بورسیههایی نیز مختص برخی از رشتههای تحصیلی نیز وجود دارند. در پایگاه داده بورسیه، شما میتوانید بورسیه مورد نظر خود را جستجو کنید.
جهت درخواست برای بورسیه به چه مهارتهای زبانی نیاز است؟
در ارتباط با تمامی بورسیهها به حداقل سطح زبانی نیاز نمیباشد. بسته به کشور زادگاه و بورسیه مورد نظر، امکان دارد به برخی از مهارتهای زبانی نیاز باشد. شما میتوانید در بخش “شرایط مورد نیاز برای درخواست” در قسمت فراخوان درخواست، از الزامات در این مورد اطلاع حاصل کنید.
شرایط کلی برای درخواست بورسیه در آلمان شامل این موارد میباشد: زمانی که برای بورسیه درخواست میدهید، بایستی مدرک مرتبط با مهارت خود در زبان مورد نظر (آلمانی، انگلیسی و یا هر دو) در برنامه تحصیلی مورد نظر را ارائه دهید. در صورت تمایل به ارزیابی مهارتهای زبان آلمانی میتوانید در آزمونهای Deutsche Welle و یا Goethe-institut شرکت کنید. شورای فرهنگی بریتانیا نیز آزمون تعیین سطح به صورت رایگان برای زبان انگلیسی برگزار میکند.
من دارای بورسیه از اتحادیه اروپا، دااد یا سازمانهای دیگر در آلمان هستم. آیا میتوانم همچنان از دااد، بورسیه دریافت کنم؟
در صورتی که قبلا دااد، دیگر سازمانهای آلمانی یا موسسات دولتی در آلمان به شما بورسیه اعطا کردهاند، دیگر نمیتوانید از دااد بورسیه دریافت کنید. بورسیه اراسموس با بورسیه فولفاند دااد DAAD مطابقت ندارد. دارندگان بورسیه که در دورههای تابستانی و زمستانی دانشگاههای آلمان شرکت میکنند و همچنین کسانی که بورسیه غیر کامل دریافت میکنند میتوانند از کمکهزینه اراسموس استفاده کنند.
در زمان درخواست یا اپلای برای بورسیه، به ارائه انگیزهنامه نیاز میباشد.
در انگیزهنامه، شما بایستی دلایل حرفهای و شخصی خود را برای تحصیل در آلمان در حداکثر سه صفحه توضیح دهید. در زمان اپلای برای بورسیه تحصیلی یا دوره زبانی به ارائه انگیزهنامه نیاز میباشد. این نامه به شما فرصت میدهد تا از لحاظ شخصیتی خود را توصیف کرده و دلایل اپلای برای بورسیه DAAD را توضیح دهید. اطلاعات و سوالات زیر به شما در نوشتن انگیزهنامه کمک میکند.
مطالب ذکر شده در انگیزهنامه:
- اطلاعات در مورد تحصیلات، مهارتها و دانش شما
- مطالعات: برنامه تحصیلی، تعداد ترمها، مدارک تحصیلی
- تجربه حرفهای
- مهارت و دانش حرفهای، مهارتهای زبانی
- جوایز اخذ شده
- انگیزه تحصیلی
- علت تمایل شما به اخذ بورسیه تحصیلی یا شرکت در دورههای تخصصی یا دوره زبان چیست؟
- مهمترین ویژگی دانشگاه مورد نظر شما جهت اخذ بورسیه چیست؟
- انتظارات شما از تحصیل در آلمان چیست؟
- دلایل اپلای برای بورسیه تحصیلی
- علت تمایل شما برای اپلای بورسیه دااد چیست؟
- انتظارات شما از این بورسیه تحصیلی چیست؟
- اخذ بورسیه تحصیلی چگونه به شما در جهت دستیابی به اهداف تحصیلی، حرفهای و شخصی کمک میکند؟
- علایق شخصی
- در این قسمت میتوانید دستاوردهای فوق برنامه یا خصوصیات شخصی خود که معرف ویژگیهای شخصیتی شما میباشد را شرح دهید.
اطلاعات رسمی
انگیزهنامه بایستی در یک تا سه صفحه A4 نوشته شود.
در زمان درخواست برای اخذ بورسیه به پروپوزال نیاز میباشد.
پروپوزال شرح دقیقی از پروژهای است که در ارتباط با تکمیل آن با استاد راهنما موافقت کردهاید. در پروپوزال، شما بایستی اهداف تحقیقاتی خود را بیان کرده و روشهای نظری و علمی خود را نیز شرح دهید. آمادهسازی و تنظیم پروپوزال بر عهده شما میباشد. استفاده از پروپوزال اشخاص دیگر نقض قوانین آکادمیک محسوب میشود.
موضوع پروژه
- موضوع پروژه تحقیقاتی شما چیست؟
- برنامهریزی بخشهای مختلف پروژه به چه صورت میباشد؟
- برنامه زمانی پروژه تحقیقاتی به چه شکل تنظیم شده است؟
ساختار پروژه
شرح ساختار پروژه بایستی شامل جزئیات زیر باشد:
- حوزه کلی تحقیقات و وضعیت فعلی تحقیق:
- وضعیت فعلی تحقیق به چه صورتی میباشد؟
- از نظریات آکادمیک چه افراد دیگری برای تحقیقات خود استفاده کردهاید؟
- از چه قالب یا مدل علمی استفاده کردهاید؟ علت استفاده از این نظریه یا مدل را توضیح دهید. آیا مدل و یا نظریههای دیگری در این زمینه وجود دارند؟ در صورتی که پاسخ شما مثبت است، علت عدم استفاده از این نظریات را توضیح دهید.
- فرضیه اصلی مورد بحث در پژوهش شما چیست؟
- فرضیه اصلی، اهداف تحقیقاتی و ارتباط علمی پروژه:
- کشف و بررسی چه مواردی در این پروژه برای شما حائز اهمیت است؟
- با در نظر گرفتن پروژه تحقیقاتی، چه اهدافی را دنبال میکنید؟
- استراتژی و روشهای مورد استفاده در تحقیق:
- نحوه پاسخدهی شما به سوالات چگونه میباشد؟
- نحوه جمعآوری اطلاعات (تحلیل اسناد، بررسی کمی یا کیفی، آزمایشهای پژوهشی و …)
- از چه منابع آکادمیک استفاده میکنید؟
- نتایج را چگونه ارزیابی میکنید؟
- پیش از دریافت بورسیه قصد انجام چه تدارکاتی را دارید؟
- مشکلات پیشبینی شده مرتبط با جمعآوری اطلاعات
- لیست کتابها و مقالات مورد استفاده جهت انجام پژوهش
توجه داشته باشید که برنامه زمانی شما بایستی به عنوان یک سند جداگانه در وبسایت DAAD آپلود شود.
در زمان اپلای به ارتباط با چه افرادی در آلمان نیاز دارم؟
در صورت تمایل به انجام تحقیق یا تکمیل مقطع دکترا در آلمان، به تایید از جانب استاد دانشگاه مورد نظر در آلمان نیاز میباشد. (مبنی بر این که در آلمان تحت نظارت هستید). چنانچه در برنامه تحصیلی دکترا شرکت میکنید، به گواهی مبنی بر وجود ارتباط با شخص هماهنگکننده برنامه تحصیلی نیاز میباشد. در صورت شرکت در برنامه تحصیلی در مقطع کارشناسی ارشد، تنها بایستی اطلاعات مربوط به برنامه تحصیلی مورد نظر خود را ارائه دهید.
برای انجام پروژه در آلمان به استاد راهنما نیاز میباشد. چه افرادی به این منظور مناسب میباشند؟
این افراد میتوانند اساتید دانشگاه و یا افراد در کادر آموزشی باشند که در موسسه آموزشی دولتی و یا موسسه تحقیقاتی غیر دانشگاهی در آلمان فعالیت میکنند. در صورت امکان، استاد راهنما بایستی در زمینه تحصیلی مربوطه، دارای مدرک و صلاحیت حرفهای باشد.
من موفق به یافتن استاد راهنما شدهام. برای اپلای به چه اسنادی از جانب استاد راهنما نیاز دارم؟
استاد راهنما بایستی تایید کند که مایل است برای انجام پروژه تحقیقاتی و یا در روند اخذ مدرک دکترا به شما کمک کند. این تایید توسط نامه تایید نظارت آکادمیک صورت گرفته و شما بایستی این نامه را با درخواست خود ارسال کنید. نامه تایید نظارت شامل موارد زیر میباشد:
- نشان میدهد که شرح پروژه تحقیقاتی و برنامهریزی مورد ارزیابی قرار گرفته است
- تایید میکند که فضای کاری مناسب برای تحقیق در اختیار شما قرار دارد
- نشان میدهد که چه زبانی جهت تحقیق در موسسه مورد نظر مورد استفاده قرار میگیرد
نوشتن درخواست برای بورسیه
نحوه درخواست برای اخذ بورسیه
بسته به برنامه بورس تحصیلی امکان دارد روند اپلای یا درخواست برای اخذ بورسیه متفاوت باشد. (برای کسب اطمینان از طی روند ثبت درخواست با کارشناسان ما در اپلای استار تماس بگیرید)
در قسمت فراخوان درخواست ذکر شده که بایستی از طریق وبسایت DAAD اقدام کنم. روند درخواست بوسیله این وبسایت چگونه میباشد؟
اپلای یا درخواست برای بورسیه بایستی به صورت آنلاین انجام شود. به این منظور بایستی در وبسایت DAAD ثبت نام کنید. در بخش مربوط به بورسیه، بایستی بورسیه تحصیلی مورد نظر خود و سپس “ارسال درخواست” را انتخاب کنید. بخش ارسال درخواست تنها در طول روند درخواست نشان داده میشود. زمان بسته شدن درخواست در قسمت “روند درخواست” نمایش داده میشود.
در قسمت فراخوان برای درخواست ذکر شده که بایستی یک معرفینامه از استاد دانشگاه ارائه دهم. چه کسی میتواند برای درخواست، معرفینامه بنویسد؟
معرفینامه در مورد موضوعات علمی بایستی توسط استاد دانشگاه دارای مدرک دکترا نوشته شود. استاد دانشگاه میتواند اطلاعات زیر را ارائه دهد:
- دستاوردهای تحصیلی شما شامل چه مواردی میباشد؟
- ویژگیهای تحصیلی و شخصیتی شما چیست؟
- پروژه تحقیقاتی شما به چه صورت برنامهریزی شده و آیا این پروژه قابل اجرا است؟
- بورسیه تحصیلی چه اهمیت و تاثیری در حرفه و تحصیلات شما دارد؟
آیا اپلای برای بورسیه بایستی به زبان آلمانی انجام شود؟
شما میتوانید درخواست برای بورسیه را یا به زبان آلمانی و یا انگلیسی ارائه دهید (مگر این که موارد دیگری در این ارتباط ذکر شده باشد). بایستی توجه داشته باشید که اسناد درخواست که زبان آن انگلیسی یا آلمانی نباشد بایستی به یکی از این دو زبان ترجمه شود. نیازی به تایید ترجمه برای روند درخواست نمیباشد و شما میتوانید خودتان ترجمه اسناد را انجام دهید.
به چه مدارک زبانی جهت اپلای برای بورسیه دااد آلمان نیاز میباشد؟
در بخش “روند درخواست (اپلای)” در قسمت فراخوان برای درخواست، میتوانید در مورد مدارک زبان مورد نیاز جهت اپلای برای بورسیه داد آلمان کسب اطلاع کنید.
آیا به تایید مدارک و ریز نمرات جهت اپلای برای بورسیه نیاز میباشد؟
خیر، در ابتدا نیازی نمیباشد. DAAD پس از پایان گزینش، در این مورد تصمیمگیری میکند.
روند گزینش
تصمیمگیری در مورد درخواست اخذ بورسیه بر عهده چه کسانی میباشد؟
درخواستهای بورسیه توسط کمیته گزینش مستقل بررسی میشوند. این کمیته از اساتید دانشگاههای آلمان و همچنین پژوهشگران و اساتید DAAD تشکیل میشود. بسته به بورسیه مورد نظر امکان دارد از متقاضیان منتخب خواسته شود که خود را شخصا معرفی کنند.
با توجه به بورسیه درخواست شده، تصمیمگیری در مورد گزینش متقاضی در ارتباط با گزینش دو مرحلهای به طور مستقیم توسط کمیته گزینش و یا توسط کمیته آکادمیک مستقل دیگری در آلمان انجام میشود. کارمندان DAAD در روند انتخاب بورس برای متقاضیان دارای حق رای نمیباشند.
مزایای بورسیه تحصیلی
میزان پرداخت ماهانه برای بورس چقدر میباشد؟
پرداخت برای بورس تحصیلی به صلاحیت و مدارک تحصیلی متقاضی و نوع بورس تحصیلی بستگی دارد. پرداخت ماهانه برای متقاضیان بورسیه مقطع کارشناسی ارشد 861 یورو (از تاریخ 1 آگوست 2020)، برای متقاضیان بورسیه دکترا و پستدکترا 1200یورو، برای استادیار دانشگاه 2000 یورو و برای اساتید دانشگاه 2150 یورو میباشد.
هزینه سفر خارج بر عهده چه کسی میباشد؟
DAAD مبلغی را به عنوان هزینه سفر در نظر گرفته و پرداخت میکند.
آیا مزایای اضافی برای اعضای خانواده در نظر گرفته میشود؟
در برخی از موارد، DAAD کمکهزینهای برای همسر متقاضی در نظر گرفته و مزایای مربوط به بیمه نیز شامل حال همسر و کودکان میشود. در مورد تامین مالی برای مدت کمتر از شش ماه، هیچ مزایایی به خانواده تعلق نمیگیرد.
آیا بایستی در آلمان تحت پوشش بیمه خدمات درمانی قرار بگیرم و آیا DAAD خدماتی در این مورد ارائه میدهد؟
شخص استفادهکننده از بورسیه تحصیلی و اعضای خانواده همراه بایستی از روز اول اقامت در آلمان تحت پوشش بیمه خدمات درمانی قرار بگیرند. در بسیاری از موارد، پوشش بیمه بخشی از برنامه بورسیه محسوب میشود.
در صورتی که پوشش بیمه بخشی از برنامه بورسیه محسوب نمیشود، در برخی از شرایط امکان دارد بتوانید از طریق DAAD با قیمت مناسب تحت پوشش بیمه سلامتی، تصادفات و بیمه مسئولیت شخصی قرار بگیرید.
آیا به عنوان دارنده بورسیه تحصیلی در آلمان میتوانم به صورت پارهوقت به کسب و کار بپردازم؟
دارندگان بورس تحصیلی که در مدت زمان استفاده از بورس تمایل به اشتغال به صورت پارهوقت دارند، همیشه به تایید دآآد نیاز دارند. همچنین به رضایت استاد راهنما و یا هماهنگکننده دوره تحصیلی نیاز میباشد. دآآد تایید خواهد کرد که شغل پارهوقت با روند تحصیلی و استفاده از بورسیه تداخل نداشته باشد. درآمد اضافی بیشتر از 450 یورو در ماه، از هزینه پرداخت ماهانه بورسیه دااد DAAD آلمان کسر خواهد شد.
من از یک موسسه دیگر در کشور زادگاه خود بورسیه دوم را نیز دریافت کردهام. آیا این مساله بر بورسیه دااد DAAD آلمان تاثیر میگذارد؟
بورسیه دوم اخذ شده از جانب ارائهدهنده بینالمللی تا میزان 450 یورو تاثیری بر بورسیه دااد DAAD آلمان نخواهد داشت. در صورتی که بورسیه تحصیلی دوم از این مقدار تجاوز کند، هزینه اضافی از بورسیه دااد کسر خواهد شد.
تحصیل در برخی از دانشگاههای آلمان به پرداخت شهریه نیاز دارد. آیا در صورت استفاده از بورسیه داد DAAD آلمان به پرداخت شهریه نیاز است؟
موسسه دااد DAAD آلمان برای دارندگان بورس تحصیلی شهریهای پرداخت نمیکند. به عنوان کسی که از بورسی تحصیلی استفاده میکند، بایستی در این مورد از دانشگاه خود کسب اطلاع کنید.
اگرچه تحصیل در دانشگاههای آلمان معمولا به پرداخت شهریه نیاز ندارد، تحصیل در برخی از دانشگاهها همیشه رایگان نمیباشد. در ایالت فدرال بادن- وورتمبرگ، دانشجویان بینالمللی از کشورهای خارج از اتحادیه اروپا/ منطقه اقتصادی اروپا در دانشگاههای دولتی بایستی در هر ترم 1500 یورو بپردازند. تحصیل در دانشگاههای خصوصی در تمامی ایالتهای فدرال نیز ممکن است به پرداخت شهریه نیاز داشته باشد. امکان دارد هم دانشگاههای خصوصی و هم دانشگاههای دولتی برای مقطع کارشناسی ارشد ناپیوسته نیز شهریه دریافت کنند (مانند کارشناسی ارشد حقوق (LL.M) برای دانشجویان حقوق). هزینه شهریه این برنامههای تحصیلی در برخی از موارد بسیار بالا میباشد و در نتیجه بایستی پیش از ثبت نام در این ارتباط کسب اطلاع کنید.
آیا بورسیه تحصیلی برای افراد دچار از کار افتادگی یا مبتلا به بیماریهای مزمن دارای مزایای اضافی میباشد؟
بله، در چنین مواردی شما میتوانید برای مزایای اضافی که به طور جداگانه، مکمل مزایای بورس تحصیلی هستند درخواست دهید. به این منظور، با اشخاص مربوطه در موسسه DAAD ارتباط برقرار کنید. توجه داشته باشید که مشخص کردن بیماری مزمن یا از کار افتادگی در فرم اپلای اجباری نمیباشد ولی در برخی از موارد امکان دارد مفید باشد. برای مثال اگر از کار افتادگی بر تحصیلات یا دستآوردهای تحصیلی شما تاثیر منفی گذاشته باشد، اشاره به این ناتوانی میتواند مفید باشد.
سوالات رایج
1) برای چه برنامه تحصیلی دانشگاهی میتوانم درخواست دهم؟
اطلاعات مربوط به برنامه تحصیلی (شرایط درخواست، روند درخواست، آخرین مهلت ارائه درخواست، اسناد) و همچنین مرور دورههای تحصیلات تکمیلی در قسمت “Overview” در وبسایت DAAD قابل مشاهده میباشند.
2) من در حال حاضر در حال تحصیل در مقطع کارشناسی ارشد در آلمان هستم و برنامه تحصیلی مورد نظر در لیست برنامهها ذکر نشده است. آیا میتوانم برای دریافت کمکهزینه تحصیلی درخواست دهم؟
خیر. بورسیه تحصیلی تنها برای کل مدت دورههایی که نام آنها در لیست برنامههای تحصیلی ذکر شده باشد ارائه میشود.
3) کجا میتوانم اطلاعات کامل در مورد بورسیهای دااد آلمان برای تحصیلات تکمیلی را پیدا کنم؟
اطلاعات مربوط به برنامه تحصیلی (شرایط درخواست، روند درخواست، آخرین مهلت ارائه درخواست، اسناد) و همچنین مرور دورههای تحصیلات تکمیلی در قسمت “Overview” در وبسایت DAAD قابل مشاهده میباشند.
4) به چند سال سابقه کار جهت اپلای برای بورسیه دااد نیاز میباشد؟
به دو سال سابقه کار مرتبط با رشته تحصیلی به این منظور نیاز است.
5) به چه مدارک زبانی جهت اپلای برای بورسیه تحصیلی دااد نیاز میباشد؟
انگلیسی: شرایط نیاز به مدارک زبانی بسته به دوره تحصیلی مورد نظر متفاوت میباشد. حداقل شرایط به این منظور داشتن مدرک آیلتس 6 یا تافل (حداقل نمره 550 کتبی،213 نمره در حالت رایانهای و 80 نمره در حالت اینترنتی)
آلمانی: برای دورههایی که به زبان آلمانی ارائه میشوند، مدرک DSH 2 و یا Test DaF 4 الزامی است. در زمان ارائه درخواست، داشتن مدرک سطح B1 ضروری میباشد.
6) به جای نمرات تافل/ آیلتس، از چه نمرات تحصیلی دیگری میتوان استفاده کرد؟
در این ارتباط بایستی ارزیابیهای لازم در مورد تحصیلات تکمیلی مورد نظر را به عمل بیاورید.
7) آیا بایستی مدرک آیلتس یا تافل را جهت ارسال مستقیم کپی رسمی اخذ کرده باشم؟
در این ارتباط باید در مورد روشهای مختلف اپلای برای دوره تحصیلات تکمیلی بررسیهای لازم را انجام دهید.
8) آیا بایستی پیش از اپلای، منتظر نتیجه اعلام نمرات دروس باشم؟
در این ارتباط باید در مورد روشهای مختلف اپلای برای دوره تحصیلات تکمیلی بررسیهای لازم را انجام دهید.
9) در کشور زادگاه من، فقط برنامه سهساله کارشناسی ارائه میشود. در این صورت آیا میتوانم برای بورسیه تحصیلی درخواست دهم؟
در این مورد بایستی ارزیابی لازم را در مورد دانشگاه مورد نظر خود به عمل بیاورید.
10) آخرین مهلت ارسال درخواست چه زمانی میباشد؟
اطلاعات مربوط به برنامه تحصیلی (شرایط درخواست، روند درخواست، آخرین مهلت ارائه درخواست، اسناد) و همچنین مرور دورههای تحصیلات تکمیلی در قسمت “Overview” در وبسایت DAAD قابل مشاهده میباشند.
11) آخرین مهلت ارسال درخواست برای دوره مورد نظر من به اتمام رسیده است. آیا همچنان میتوانم برای بورسیه تحصیلی درخواست دهم؟
خیر. پس از اتمام آخرین مهلت، ارسال درخواست امکانپذیر نمیباشد.
12) نحوه اپلای (درخواست) برای بورسیه تحصیلی دااد آلمان چگونه است؟
درخواست بایستی مستقیما به دانشگاه مورد نظر ارسال شود. درخواست بورسیه تحصیلی باید به زبان انگلیسی یا آلمانی انجام شود. لیست مدارک مورد نیاز برای درخواست شامل موارد زیر میباشند:
- فرم اپلای DAAD در قسمت “روند درخواست” در سایت DAAD موجود میباشد
- رزومه تحصیلی دارای امضا (جهت نوشتن رزومه تحصیلی بایستی از فرمت یوروپس استفاده شود. به این منظور به سایت http://europass.cedefop.europa.eu)) مراجعه شود.
- انگیزهنامه دارای امضا (با اشاره به شغل فعلی)، حداکثر دو صفحه. در ادامه بایستی مقاصد خود برای استفاده از بورسیه را نیز شرح دهید.
- توجه: در زمان اپلای برای بیش از یک دوره تحصیلات تکمیلی (حداکثر سه دوره)، بایستی یک انگیزهنامه مبنی بر علت اپلای برای دورههای مورد نظر را ارسال کنید.
- توصیهنامه از جانب کارفرما (نامه بایستی دارای عنوان، امضا و مهر و به تاریخ روز باشد)
- تاییدیه اشتغال به کار از جانب کارفرما در کشور زادگاه و در صورت امکان ضمانتنامه استخدام (اشتغال مجدد متقاضی)
- مدارک مهارتهای زبانی:
- a) انگلیسی- تافل یا آیلتس (توجه: فقط تافل آکادمیک مورد قبول میباشد)
- b) آلمانی- بهرهمندی از مهارت زبان آلمانی برای دورههای آموزشی که به زبان آلمانی تدریس میشوند الزامی است
– کپی مدارک تحصیلی (در صورت لزوم ترجمه رسمی مدارک)
-کپی ریز نمرات تحصیلی (در صورت لزوم ترجمه رسمی ریز نمرات)
توجه داشته باشید که امکان دارد به مدارک بیشتری جهت درخواست برای دانشگاه مورد نظر نیاز باشد. در این ارتباط به وبسایت دوره تحصیلات تکمیلی مربوطه مراجعه کنید.
13) فرم درخواست برای بورسیه تحصیلی در چه سایتی موجود است؟
فرم درخواست بورسیه تحصیلی دااد در سایت DAAD و در قسمت “روند درخواست” موجود میباشد.
14) فرم درخواست بورسیه دااد بایستی به کجا ارسال شود؟
شما بایستی درخواست را مستقیما به دانشگاه مورد نظر ارسال کنید.
15) آیا برای درخواست بورسیه، مقررات خاصی برای هر کشور وجود دارد؟
متقضیان جمهوری خلق چین بایستی مدرک “Akademische Prufstelle (APS)” از سفارت آلمان را ارائه دهند.
16) پیش از اپلای برای بورسیه تحصیلی دااد آلمان، به پذیرفته شدن در مقطع کارشناسی ارشد نیاز است؟
خیر. پذیرفته شدن در مقطع کارشناسی ارشد ضرورتی ندارد.
17) به ارسال چه مدارکی (فرم درخواست/ بروشور و مدارک دیگر) نیاز میباشد؟
بایستی توجه شود که امکان دارد به این منظور به ارسال مدارک اضافی به دانشگاه نیاز باشد.
18) مدارک اضافی بایستی به کجا ارسال شوند؟
توصیه میشود که درخواست به طور کامل ارسال شود. در ارتباط با تکمیل پرونده بایستی توجه کنید که مدارک مربوطه را با دوره تحصیلی مورد نظر مطابقت داده و هر گونه مدارک دیگر که قبلا ارسال نکردهاید را مستقیما به دانشگاه ارسال کنید. از ارسال مدارک اضافی به DAAD خودداری کنید.
19) چگونه میتوانم از وضعیت درخواست برای بورسیه تحصیلی اطلاع حاصل کنم؟
بایستی توجه شود که هیچ گونه اطلاعاتی در مورد وضعیت درخواست به متقاضیان ارائه نمیشود. بیشتر مراحل مربوط به روند گزینش در ماه مارس به اتمام میرسد.
20) آیا امکان ارسال درخواست به صورت ایمیل وجود دارد؟
در این ارتباط باید در مورد روشهای مختلف اپلای برای دوره تحصیلات تکمیلی بررسیهای لازم را انجام دهید.
21) درخواست برای چند برنامه تحصیلی به صورت همزمان امکانپذیر است؟
شما میتوانید برای سه دوره تحصیلی درخواست دهید. در صورت درخواست برای بیش از یک دوره، دورهها را به ترتیب اولویت در فرم درخواست DAAD در لیست قرار دهید و ترتیب اولویت را در فرم درخواست تغییر ندهید. در این صورت بایستی برای هر یک از دانشگاههای مورد نظر خود به طور مستقیم درخواست دهید.
توجه: در زمان اپلای برای بیش از یک دوره تحصیلات تکمیلی (حداکثر سه دوره)، بایستی یک انگیزهنامه مبنی بر علت اپلای برای دورههای مورد نظر را ارسال کنید.
22) بورسیه برای چه رشتههای تحصیلی ارائه میشود؟
اطلاعات مربوط به برنامه تحصیلی (شرایط درخواست، روند درخواست، آخرین مهلت ارائه درخواست، اسناد) و همچنین مرور دورههای تحصیلات تکمیلی در قسمت “Overview” در وبسایت DAAD قابل مشاهده میباشند.
23) چه مخارجی بوسیله بورسیه تحصیلی تامین میشوند؟
موسسه DAAD ماهانه مبلغ 850 یورو برای دانشجویان مقطع کارشناسی ارشد و 1200 یورو برای دانشجویان مقطع دکترا پرداخت میکند. همچنین پرداخت برخی از موارد مربوط به بیمه خدمات درمانی نیز به واسطه بورسیه در آلمان انجام میشود. به علاوه DAAD معمولا مبلغی به عنوان هزینه سفر نیز پرداخت میکند، مگر این که این هزینهها توسط کشور زادگاه یا منابع تامین مالی دیگر پرداخت شوند. DAAD همچنین کمکهزینه مطالعه و پژوهش را به میزان 230 یورو در هر ترم پرداخت میکند. هزینههای اضافی دیگر (مانند هزینه ثبت نام و کارت حمل و نقل رایگان) بر عهده DAAD نمیباشد.
24) آیا محدودیت سنی برای اخذ بورسیه وجود دارد وجود دارد؟
خیر، ولی از زمان اخذ آخرین مدرک تحصیلی نبایستی بیشتر از 6 سال گذشته باشد.
25) پس از گزینش برای بورسیه تحصیلی آیا به شرکت در آزمون نیاز میباشد؟
در صورتی که در فهرست برگزیدهها قرار داشته باشید، یک مصاحبه تلفنی با کارکنان دانشگاه انجام میشود.
26) در صورت استفاده از بورسیه تحصیلی آیا به پرداخت هزینه در دانشگاه نیاز است؟
با توجه به استفاده از بورسیه تحصیلی، شما هزینه شهریه را پرداخت نمیکنید ولی امکان دارد به پرداخت هزینه ثبت نام نیاز باشد.
27) چه گزینههایی در ارتباط با بورسیهها یا برنامه تحصیلی که واجد شرایط آن هستم وجود دارند؟
به این منظور در وبسایت DAAD، بورسیههای تحصیلی موجود را جستجو و ارزیابی کنید
28) نحوه تحصیل در مقطع کارشناسی ارشد/ دکترا در آلمان چگونه میباشد؟
شما را دعوت میکنیم تا مقاله تحصیل مقطع کارشناسی در دانشگاههای آلمان و تحصیل مقطع کارشناسی ارشد در دانشگاههای آلمان را مطالعه فرمائید.