پیدا کردن کار در آلمان و کاریابی

پیدا کردن کار در آلمان و کاریابی

کشور آلمان به خاطر مشاغلی مانند اتوماسیون و مهندسی مشهور می‌باشد و جزو کشورهایی با پایین‌ترین نرخ بیکاری محسوب می‌شود. پیدا کردن کار در آلمان یک گزینه بسیار مناسب برای دانشجویان به شمار می‌رود.

اگر قصد تحصیل در کشور آلمان را داشته باشید اما از پس هزینه‌های تحصیل و زندگی در آنجا بر نمی‌آیید احتمالا به فکر کار همزان با تحصیل در آنجا افتاده باشید. ما برای شما مقاله‌ی هزینه تحصیل در آلمان – مقرون به صرفه ترین کشور اروپایی آماده کرده‌ایم تا با هزینه‌های تحصیل در آلمان بیشتر آشنا شوید و بتوانید برای آن برنامه‌ریزی بهتری داشته باشید.

نمایش ویدیو درباره کار در آلمان

کار کردن در آلمان در زمان تحصیل


در صورتی که تمایل دارید در زمان تحصیل در آلمان برای تکمیل درآمد خود به صورت پاره‌وقت مشغول به کار شوید، بسته به این که اهل چه کشوری باشید شرایط متفاوتی به این منظور وجود دارد:

دانشجویان اتحادیه اروپا/ منطقه اقتصادی اروپا

دانشجویان اتحادیه اروپا/ منطقه اقتصادی اروپا (و همچنین دانشجویان از ایسلند، لیختن‌اشتاین، نروژ یا سوئیس) از حقوقی مشابه دانشجویان آلمانی برخوردار هستند و به بازار کار آلمان دسترسی دارند. شما می‌توانید در زمان تحصیل، به میزان 20 ساعت در هفته به کار مشغول شوید. در صورت تمایل به کار کردن بیش از این مقدار، ملزم به پرداخت به سیستم تامین اجتماعی آلمان هستید و این مطلب می‌تواند بر تحصیلات شما تاثیر منفی بگذارد.

دانشجویان خارج از اتحادیه اروپا/ منطقه اقتصادی اروپا

دانشجویان خارج از اتحادیه اروپا/ منطقه اقتصادی اروپا می‌توانند در زمان تحصیلات به کار مشغول شوند (برای 120 روز کامل یا 240 نیم‌روز در سال). این میزان محدودیت شامل افرادی که به عنوان دستیار پژوهشی یا دستیار دانشجو در دانشگاه کار می‌کنند نمی‌شود. در صورت تمایل به کار در چنین مشاغلی بایستی به دفتر ثبت‌نام اتباع خارجی اطلاع داده شود.

در صورت انجام دوره‌های کارآموزی بین ترم‌های تحصیلی، موقعیت شغلی شما به عنوان یک شغل عادی در نظر گرفته خواهد شد؛ حتی اگر هیچ حقوقی دریافت نکنید. در واقع هر روز از کارآموزی، از تعداد روزهایی که مجاز به کارکردن هستید، کسر خواهد شد. البته محدودیت فوق، شامل کارآموزی اجباری که به دروس دانشگاهی مرتبط باشند نمی‌شود.

بایستی توجه داشته باشید که دانش‌آموزان خارج از اتحادیه اروپا اجازه ندارند که در مشاغل آزاد و یا به صورت خوداشتغالی به کار مشغول شوند.

دانشجویان در آلمان می‌توانند تا 450 یورو (491 دلار)  بدون مالیات درآمد داشته باشند.  در صورتی که درآمد شما بیش از این مقدار باشد، مالیات به آن تعلق گرفته و به طور خودکار مالیات از حقوق شما کسر خواهد شد. امکان دارد برخی از کارفرمایان با وجود کم بودن درآمد، مالیات را کسر کنند ولی شما می‌توانید پس از ارسال صورت‌حساب مالیات بر درآمد، آن را پس‌بگیرید. برای پیداکردن کار در آلمان توصیه می‌شود مهارت‌های زبان آلمانی را فرا گرفته و یا در زمان تحصیلات، دوره کارآموزی را تکمیل کنید.

کاریابی در آلمان در زمان تحصیل در آلمان


کاریابی در آلمان در زمان تحصیل در آلمان

دفاتر آژانس استخدام فدرال معمولا در پیدا کردن کار به دانشجویان کمک می‌کنند. در موسسه‌های آموزش عالی بزرگتر می‌توانید لیست مربوط به مشاغل را در خدمات دانشجویی ارزیابی کنید. لیست آنلاین مشاغل در وب‌سایت موسسه‌های آموزش عالی و خدمات دانشجویی موجود می‌باشد. به این منظور توصیه می‌شود که تابلوی اعلانات موسسه مورد نظر یا آگهی‌های روزنامه‌های محلی را ارزیابی کنید.

دستیار آکادمیک: برخی از دانشجویان به عنوان دستیار آکادمیک در دانشگاه به کار مشغول می‌شوند. برای مثال ممکن است این دانشجویان مسئولیت نظارت بر کتابخانه، راهنمای آموزش و یا پژوهش برای اساتید را بر عهده داشته باشند. در صورتی که به این نوع مشاغل علاقه‌مند هستید، بایستی  موقعیت‌های شغلی در دفتر اداری موسسه آموزشی  و همچنین تابلوی اعلانات موسسه را ارزیابی کنید.

مشاغل خارج از موسسه آموزش عالی: مشاغل خارج از دانشگاه و موسسه آموزش عالی مورد نظر معمولا شامل پیشخدمت، کار در نمایشگاه‌های تجاری، پرستاری کودک و خدمات پستی می‌باشند.

در آلمان در چه مشاغلی می‌توان به کار مشغول شد؟

در زمان انتخاب شغل مورد نظر، بایستی به مواردی مانند محل کار، حقوق و همچنین موقعیت شغلی توجه شود تا بدون بروز اختلال در روند تحصیلات بتوانید در شغل مورد نظر به کار مشغول شوید.

مشاغل مناسب دانشجویان در زمان تحصیل در آلمان

  • دستیار آکادمیک: پیدا کردن کار به عنوان دستیار آموزشی و آکادمیک برای افرادی که به امور تحصیلی علاقه دارند، گزینه بسیار مناسبی محسوب می‌شود. این فرصت‌های شغلی معمولا برای پژوهشگران موجود می‌باشند و آگهی‌های آن معمولا در دپارتمان مربوطه در دانشگاه تبلیغ می‌شوند.
  • دانشجویان معمولا به موقعیت‌های شغلی مانند کار در کافی‌شاپ‌ها بسیار علاقه دارند. این نوع مشاغل امکان برقراری ارتباط و ملاقات با افراد جدید را برای دانشجویان فراهم می‌آورند.
  • دستیار تولید: دانشجویان به عنوان دستیار تولید می‌توانند با چاپ و توزیع فرم‌های نوشتاری در مشاغلی مانند کمک به طراح لباس، فیلم‌بردار و متصدی امور مختلف به کار مشغول شوند.
  • امکان دارد دانشجویان به خرده‌فروشی نیز تمایل داشته باشند. بخش خرده‌فروشی به طور مکرر به دنبال استخدام کارمند می‌باشد.
  • کار به صورت آنلاین: کار‌های نیمه‌وقت آنلاین در آلمان برای دانشجویان بین‌المللی گزینه مناسبی به شمار می‌روند. البته امکان دارد در انتخاب فرصت‌های شغلی محدودیت وجود داشته باشد.

پیدا کردن کار پس از فارغ‌التحصیل شدن در آلمان


پید کردن کار پس از فارغ‌التحصیل شدن در آلمان

در صورتی که تمایل دارید پس از فارغ‌التحصیل شدن در آلمان بمانید و مشغول به کار شوید؛ بایستی در زمانی که هنوز در حال تحصیل هستید به این منظور برنامه‌ریزی کنید. برخوداری از مهارت‌های زبان آلمانی برای کاریابی در آلمان بسیار مفید می‌باشد. بدون دانش زبان آلمانی، لیست مشاغل پیش روی شما بسیار محدود خواهد بود.

دانشجویان اتحادیه اروپا/ منطقه اقتصادی اروپا

شهروندان متعلق به اتحادیه اروپا بدون نیاز به اجازه کار می‌توانند در آلمان اشتغال پیدا کنند. به عنوان شهروند اتحادیه اروپا، از لحاظ دسترسی به بازار کار، شرایط کاری و مزایای اجتماعی و مالیاتی با شما مانند یک شخص مقیم آلمان برخورد خواهد شد.

دانشجویان خارج اتحادیه اروپا/ منطقه اقتصادی اروپا

دانشجویان خارج اتحادیه اروپا/ منطقه اقتصادی اروپا که به کار کردن در آلمان پس از فارغ‌التحصیلی تمایل دارند می‌توانند برای یافتن کار مرتبط با تحصیلات، اجازه اقامت خود را تا 18 ماه تمدید کنند. برای درخواست جهت تمدید اجازه اقامت به موارد زیر نیاز دارید:

  • گذرنامه
  • مدرک دانشگاهی یا مدرک رسمی از دانشگاه مبنی بر این که شما تحصیلات خود را با موفقیت به پایان رسانده‌اید
  • مدرکی که تایید کند شما تحت پوشش بیمه درمانی هستید
  • مدرک مبنی بر تمکن مالی

این مدت 18 ماهه از زمانی که نتایج آزمون نهایی خود را دریافت کنید آغاز می‌شود؛ در نتیجه در خلال ترم نهایی بایستی به دنبال کار باشید. در طول این 18 ماه، شما می‌توانید به میزان دلخواه کار کرده و در هر گونه شغل مشغول به کار شوید.

پس از یافتن کار مورد نظر، بایستی برای اجازه اقامت آلمان یا کارت آبی اتحادیه اروپا درخواست دهید. شما می‌توانید تا زمانی که درخواست در حال بررسی است در آلمان بمانید.

در صورت تمایل به زندگی و کار در یکی دیگر از کشورهای اتحادیه اروپا، امکان دارد کارت آبی اتحادیه اروپا مفید باشد. در ارتباط با این که برای چه مجوزی بایستی درخواست دهید و یا به چه مدارکی نیاز دارید، می‌توانید به اداره ثبت امور مربوط به اشخاص مقیم خارجی مراجعه کنید. در صورت درخواست برای کارت آبی، درآمد شما بایستی حداقل 53000 یورو (57844 دلار) در سال یا حداقل 41808 یورو ( 45629دلار) در سال برای ریاضی‌دان‌ها، مهندسین، دانشمندان علوم طبیعی، تکنیسین‌ها یا پزشکان باشد.

اشتغال در آلمان پس از بازگشت به کشور زادگاه


اشتغال در آلمان پس از بازگشت به کشور زادگاه

در صورتی که به کشور زادگاه خود بازگشته‌اید ولی تمایل دارید که برای پیدا کردن کار به آلمان برگردید، می‌توانید برای اخذ ویزای جستجوی کار (Jobseeker visa) درخواست دهید. این ویزای شش ماهه به شما این حق را می‌دهد که شغلی مرتبط با مدرک تحصیلی خود پیدا کنید. شما بایستی مدرک مبنی بر حمایت مالی از خود در زمان جستجو برای کار ارائه دهید؛ این مطلب از اهمیت زیادی برخوردار است چرا که شما با استفاده از این ویزا مجاز به اشتغال نمی‌باشید. پس از یافتن شغل مناسب، می‌توانید برای اجازه اقامت درخواست دهید.

سوال‌های رایج در مورد پیدا کردن کار در آلمان


آیا افراد انگلیسی‌زبان قادر به پیدا کردن کار در آلمان هستند؟

بله، می‌توانید در آلمان اشتغال داشته باشید حتی اگر به زبان آلمانی صحبت نمی‌کنید. اما لازم به ذکر است که صحبت کردن به زبان آلمانی یک مزیت بزرگ است. در مواردی که شغل نیازمند مهارت‌های ارتباطی و تعامل با مشتریان است، یافتن شغل بدون آشنایی به زبان آلمانی بسیار دشوار خواهد بود.

آیا پیدا کردن کار در آلمان برای دانشجویان دشوار می‌باشد؟

به دلیل مواردی که ذکر شد، کاریابی برای دانشجویان بین‌المللی در آلمان دشوارتر از دانشجویان آلمانی به نظر می‌رسد. احتمال استخدام افرادی که زبان آلمانی را به خوبی مسلط هستند، بیشتر است. این مسئله ممکن است برای دانشجویان بین‌المللی نگران‌کننده به نظر برسد، اما در نهایت، آنها قادر خواهند بود شغل مورد نظر خود را پیدا کنند.

 

به همین دلیل، برای دانشجویان بین‌المللی مهم است که بدانند پشتکار در یافتن شغل دارای اهمیت بسیاری است. توصیه می‌شود که شرایطی را برای خود ایجاد کنید و دنبال راه‌هایی باشید تا بتوانید از زبان مادری خود به نفع خود استفاده کنید.

لازمه‌ی کارکردن و تحصیل در کشوری دیگر، آشنایی با روحیات مردم آن کشور است. ما در مقاله‌ی روحیات مردم آلمان به این مطلب توجه ویژه‌ای کرده‌ایم.

مقالات مرتبط

پیمایش به بالا